• ΔΕΥ - ΣΑΒ: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30
  • + 30 22620 26100 & 21411
  • info@paptravel.gr

ΠΑΜΕ…. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!!!

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

26/03/2020 ΕΩΣ  31/03/2020

πληροφορίες  – κρατήσεις στα τηλ του γραφείου μας

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΘΗΒΑ  – ΚΟΜΟΤΗΝΗ   26/03/2020

Συγκέντρωση πολύ πρωί στον επιθυμητό τόπο εκκίνησης, τακτοποίηση των αποσκευών στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση. Στάση στην περιοχή της Λαμίας για ξεκούραση & καφέ και η διαδρομή μας συνεχίζεται ή επόμενη στάση μας καθοδόν στον Κορινό. Προσπερνώντας την όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης και δια μέσου της Εγνατίας οδού  φθάνουμε στην πανέμορφη Καβάλα όπου θα έχουμε χρόνο να την απολαύσουμε και να γευματίσουμε (ατομικά έξοδα). Μετά το γεύμα μας αναχωρούμε για την γραφική Κομοτηνή, άφιξη το απόγευμα τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος, Περπατήστε και ανακαλύψτε την Παλιά πόλη με τα υπέροχα αρχοντικά. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 27/03/2020

Πρόγευμα και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη μέσω της Εγνατίας Οδού. Μετά τον απαιτούμενο έλεγχο στα ελληνοτουρκικά σύνορα και τις σύντομες αγορές στα ελληνικά Duty Free Shops, θα συνεχίσουμε μέχρι τη Ραιδεστό (Τεκίρ Νταγ) και μετά από στάση, θα συνεχίσουμε για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα. Θα ξεκινήσουμε με την επίσκεψη μας στην Ζωοδόχο Πηγή του Μπαλουκλί ή Παναγία Μπαλουκλιώτισσα ένα ιερό Χριστιανικό αγίασμα που βρίσκεται από την δυτική πύλη της Σηλυβρίας, όπου υπήρχαν τα λεγόμενα ‘’παλάτια των πηγών’’ στα οποία οι βυζαντινοί αυτοκράτορες παραθέριζαν την Άνοιξη. Πήρε την ονομασία του από την τούρκικη λέξη Balik (=ψάρι). Εδώ θα ξεναγηθούμε από τον ξεναγό μας στους Χώρους της Ιεράς Μονής. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονή της Χώρας (Καριγιέ Τζαμί) με τα εκπληκτικά ψηφιδωτά. Δείπνο σε restaurant της πόλης. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος, περπατήστε και πάρτε μία πρώτη γνωριμία με τον εμπορικό δρόμο της πλατείας Ταξίμ και φτάστε περπατώντας μέχρι το την συνοικία του Πέραν όπου είναι έντονο το Ελληνικό στοιχείο. Απολαύστε τα υπέροχα πολίτικα γλυκά στο ζαχαροπλαστείο Saray. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (Ξενάγηση)   28/03/2020

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε, σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη για να γνωρίσουμε τα κυριότερα αξιοθέατα της Πόλης. Η πρώτη μας επίσκεψη θα ξεκινήσει με το Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου θα ξεναγηθούμε, στην συνέχεια συνεχίζουμε με την Αγία Σοφία, την εκκλησία θρύλο η οποία χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά μνημεία όλων των εποχών. Η μεγαλοπρέπεια και η επιβλητικότητα της μας προσφέρει μοναδικές αλλά και έντονες συγκινήσεις. Η ξενάγησή μας συνεχίζεται με την επίσκεψη στο περίφημο τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, γνωστό και ως το μπλε Τζαμί, από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση. Ακριβώς μπροστά την πλατεία του Σουλτάν Αχμέτ διακρίνονται τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου απ΄ όπου ξεκίνησε η διάσημη <<Στάση του Νίκα>> όπου ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, όπου οι αγώνες αποτελούσαν σημαντικό γεγονός για την Πόλη. Θα δούμε  τον χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, την στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Πόλης. Η ημέρα μας συνεχίζεται προαιρετικά με την συμμετοχή σας στην κρουαζιέρα στον Βόσπορο, γεύμα σε παραλιακό κέντρο στον Βόσπορο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ   29/03/2020

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο Η επόμενη επίσκεψη μας στην Ιστορική Μονή  Βλαχέρνας  όπου θα πάρουμε το άγιασμα. Η ημέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψή μας στα ανάκτορα των Σουλτάνων  Ντολμά Μπαχτσέ .  Συνεχίζουμε την ημέρα μας με τα Πριγκηπόνησα.  Η πρώτη στάση μας θα γίνει στη Χάλκη με την περίφημη Θεολογική Σχολή και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας στο λόφο της Ελπίδας εν συνεχεία θα επισκεφθούμε την Πρίγκηπο, όπου και θα κάνουμε βόλτα (προαιρετικά ) με τις παραδοσιακές άμαξες το γύρο του νησιού και θα γευματίσουμε σε παραλιακή ταβέρνα του νησιού. Στην συνέχεια επιστρέφουμε στο λιμάνι όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και αναχωρούμε για να επιστρέψουμε στην Κωνσταντινούπολη στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΞΑΝΘΗ   30/03/2020

Μετά το πρόγευμα, και αφού έχουμε τακτοποιήσει τις αποσκευές μας στο πούλμαν αναχωρούμε για να επισκεφθούμε την κλειστή αγορά του Καπαλίτσαρσι με τα 4.000 καταστήματα για τα ψώνια σας. Χρόνος παραμονής μας στην αγορά. Αναχωρούμε εγκαταλείποντας την Πόλη με προορισμό την Ξάνθη. Ενδιάμεση στάση στην Ραιδεστό για το μεσημεριανό μας γεύμα (ατομικά έξοδα). Άφιξη στα τούρκικα σύνορα, τυπικός τελωνειακός έλεγχος, στην συνέχεια στα Ελληνικά όπου και εδώ θα έχουμε τυπικό τελωνειακό έλεγχο. Συνεχίζουμε την διαδρομή  για Ξάνθη , τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας, ελέυθερος χρόνος για έξοδο στην πόλη της Ξάνθης Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ:  ΞΑΝΘΗ – ΘΗΒΑ 31/03/2020

Μετά το πρόγευμα, τακτοποίηση των αποσκευών μας στο πούλμαν. Αναχωρούμε ,  με προορισμό την Θεσσαλονίκη, επίσκεψη για προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, χρόνος παραμονής μας στην Θεσσαλονίκη, για ψώνια, φαγητό, καφέ και ξεκούραση  Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, στις 15:00 περίπου ,με  ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και καφέ. Άφιξη αργά το βράδυ στην Θήβα.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.